СподелиБаницата е традиционно българско ястие, любимо на малки и големи. Няма

...
СподелиБаницата е традиционно българско ястие, любимо на малки и големи. Няма
Коментари Харесай

Неделна закуска: Това е рецептата за най-вкусната баница със заливка

Сподели
Баницата е обичайно българско ядене, обичано на дребни и огромни. Няма нещо по-хубаво в неделната заран да се събудиш от аромана на прясно изпечена баница.

Приготвена от пластове тестени кори с друга плънка, в предишното тя е участвала на всяка празнична софра.

В днешно време баницата последователно е изгубила връзката с празничната обредност и се е трансформирала в ядене от всекидневието ни и в един от знаците на българската национална кухня.
Има куп предписания за баница,
с които да поглезите обичаните си хора на закуска. Въпреки това ви предлагаме да си я приготвите по малко по-различен метод. Рецептата е от сайта gotvq.eu.

Бърза, хрупкава извън и сочна от вътрешната страна, с кондензиран вкус… И всичко това – с помощта на божествената заливка!

Ето от какво се нуждаете, с цел да си приготвите тази неповторима вкусотия: 

12 подготвени кори за баница
250 гр. тънко натрошено сирене
250 мл. течна заквасена сметана

100 гр. масло
20 мл. олио
сол на усет

За половин кг кори, в случай че желаете баницата да е малко по-сочна, може да употребявате двойна доза от продуктите, т.е. 250 гр. масло и 500 мл. заквасена сметана

Начин на подготвяне: 

Първо разтопете маслото на слаб огън. Добавете 2 супени лъжици олио към маслото и най-после прибавете заквасената сметана. Разбъркайте добре, с цел да се смесят всички съставки в млечнобяла течна примес – това е заливката за корите.

Започнете да редите корите. За всяко руло ще ви трябват 3 кори. Намажете всяка кора със заливката, а върху третата сложете сирене. Сложете сиренето или изварата в обилие, не пестете, баницата ще бъде още по-вкусна. Сгънете леко краищата, с цел да не се разлее плънката, след което навийте на руло.

Така опакованото руло нарежете на по-малки части. След това се подреждат върху намазнена тава, застлана с хартия за печене (по-лесно се измива тавата за печене).

Намажете рулцата хубаво с останалата заливка – напряко ги залейте с нея. Оставете няколко минути да попие течността, след което поставете баницата в авансово загрята фурна на 200 градуса за към 25-30 минути.

Извадете изпечената баница и я оставете да изстине малко, след което я сервирайте с чаша кисело мляко, айран или напитка по желание. Да ви е сладко!
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР